HET VERHAAL VAN CHANTALE

HET VERHAAL VAN

CHANTALE

Mijn werk was mijn passie. Ik ben advocaat en er was altijd wel een contract dat nog af moest of wat enorme spoed had. ik ging altijd tot het laatste door om zeker te zijn dat het tot in detail goed was. ik wilde het onder controle houden. ook in mijn prive-leven merkte ik dat ik alles onder controle wilde houden, alles goed regelen en tot in perfectie voor elkaar hebben. ik gunde mezelf eigenlijk geen momentje rust en stelde mijzelf en mijn tijd altijd in dienst van anderen. niets was me teveel en iedereen zei altijd “goh, hoe doe je dat toch, wat goed van je”.

Toen ik in verwachting was van de eerste ben ik met verlof geweest. Bij terugkomst merkte ik dat het fulltime werken aan mijn ambities als advocate, moeder zijn, echtgenoot zijn, mijn sociale leven met mijn vriendinnen en natuurlijk mijn sporten een onnatuurlijke druk op me aan het leggen waren. Ik was de balans kwijt. Ik kreeg ook chronische en vage klachten in mijn rug, nek en schouder. Ik ging slechter slapen en had steeds meer moeite om in de ochtend uit bed te komen (of was juist om 3 uur ’s-nachts klaarwakker).

Ik voelde meer druk op mijn werk en wilde daar niet onderdoen anderen (ook niet qua declarabele uren). Ook al wist ik dat een moeder van 39 met kind en man niet hetzelfde is als een 28 jarige single.

Een goede vriend/collega adviseerde me (of eigenlijk chanteerde, manipuleerde en dwong me uiteindelijk ;-)) om naar de bedrijfsarts te gaan en deze stelde voor om een coachingstraject te doen.


De intake was best confronterend. Ze leek zo vriendelijk en zachtaardig maar ze wist feilloos door te prikken waar het bij mij haperde. Ze liet me inzien dat ik eigenlijk andere prioriteiten wilde stellen maar dit niet deed, en hier ongelukkig van werd. De eerste paar sessies waren erg confronterend maar achteraf denk ik heel hard nodig. Ik ging voorwaarden voor herstel creëren door mezelf centraal te stellen in mijn prioriteiten.

Met name door het bewegen buiten en de fysieke oefeningen heb ik veel beter geleerd om naar mijn eigen lichaam te luisteren en ben ik nu in staat veel beter stress te herkennen en er op de juiste manier op te reageren.

Op mijn werk was het bespreekbaar om 2 dagen minder te gaan werken. Ik werk nu met veel meer energie en plezier en het grootste compliment kreeg ik van een hele belangrijke klant van ons kantoor die aangaf alleen met mij te willen werken omdat ik altijd zo rustig, scherp en helder was over de materie.

Ik ben weer begonnen met schilderen hetgeen me een heerlijk moment rust geeft en geniet van mijn dochtertje en man. Ik sta weer helemaal in mijn kracht, ben gelukkig en straal dit uit naar mijn omgeving.


Chantale, advocaat, moeder van Floortje, echtgenoot van Jan-Willem

HET VERHAAL VAN


Zomaar van de ene op de andere nacht ineens niet meer slapen. Ik kreeg druk op mijn borst, ik ging hyperventileren en ik kreeg paniekaanvallen. Daarnaast werd ik heel erg emotioneel om de kleinste dingen en ging ik me overal zorgen over maken. Ik was mezelf niet meer en ik raakte het vertrouwen…


ELISA


LEES VERDER

Ik ben iemand die moeilijk stil kan zitten. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een leuk maar druk privéleven. Ik wil alles graag heel goed wil doen en voel me altijd erg verantwoordelijk. Alles bij elkaar een gevaarlijke cocktail die leidde tot een heftige burn-out. Op een dag ging het gewoon…


SVEN


LEES VERDER

Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken zei mijn coach Marc. Dat klopt. Ik heb te lang, te hard, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen van mijn lichaam te herkennen. Ik maakte carrière en “the sky”leek “the limit”. In mijn functie had ik veel…


RAFAEL


LEES VERDER

Enorm blij en tevreden ben ik met mijn burn-out coach. Hij had eerder dan ik door dat ik het zo hard nodig had en dat het water me tot mijn lippen stond. Al vanaf het eerste contact hadden we een klik en door de professionele en prettige manier van communiceren voelde ik me direct op mijn gemak. Iets wat…


JELMER


LEES VERDER

Hoeveel tekenen kan je krijgen en het dan nog niet door hebben. Achteraf gezien is dat natuurlijk makkelijk praten, maar wanneer je er middenin zit niet. Ik kreeg een paniekaanval in de auto en er ging nog steeds geen belletje rinkelen. Ik was op dat moment bezig met de nieuwe sterkte te bepalen…


SANNE


LEES VERDER

Ik ben al 18 jaar ondernemer, ik heb 3 kapsalons en importeer ook een merk haarverzorgingsproducten. ik merkte dat ik vermoeid aan het raken was, had steeds meer moeite met opstaan en op het werk had ik moeite om me te concentreren. De energie om na het werk met mijn vrouw of vrienden iets leuks…


PIETER


LEES VERDER


Contact

OOK MET EEN COACH IN CONTACT KOMEN?

De coaches van onze samenwerkende partij Instatera staan voor u klaar voor een gratis intake. Binnen 24 uur een professional aan de lijn voor een helder advies.

CONTACT

NIEUWSGIERIG HOEVEEL STRESS JIJ HEBT?

Doe in 5 minuten de stresstest en kijk hoe jij scoort.