HET VERHAAL VAN ELISA

HET VERHAAL VAN

ELISA

Zomaar van de ene op de andere nacht ineens niet meer slapen. Ik kreeg druk op mijn borst, ik ging hyperventileren en ik kreeg paniekaanvallen. Daarnaast werd ik heel erg emotioneel om de kleinste dingen en ging ik me overal zorgen over maken. Ik was mezelf niet meer en ik raakte het vertrouwen in mijn eigen lijf en hoofd compleet kwijt.

Ik heb vanwege de paniekaanvallen zelfs mijn vakantie geannuleerd. Ik durfde niet meer weg uit mijn  vertrouwde omgeving. Ik ging aan alles twijfelen. Mijn relatie. Ben ik wel gelukkig? Etc.

Mijn klachten bleken het gevolg van burn-out. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Dat is het gevolg van een lang proces maar zo voelde het op dat moment wel voor mij.  Als ik nu terugkijk dan snap ik ook wel hoe het allemaal is ontstaan. Sterker nog! Eigenlijk is het logisch dat het gebeurd is.

Ik heb privé in het verleden veel meegemaakt en zakelijk ging het met het bedrijf waar ik werkte niet zo goed. Ik maakte me zorgen over de toekomst. Daardoor was ik thuis vaak chagrijnig en moe. Ik deed steeds minder leuke dingen en raakte zo in een vicieuze cirkel naar beneden.


Zelf kwam ik niet meer uit die spiraal. Ik had echt hulp nodig om met deze situatie om te gaan. Ik zag het niet zitten om met een psycholoog aan de slag te gaan in een bedompte kantoorruimte. Ik koos voor een aanpak die bewegen en buiten zijn combineerde met coaching.

We zijn het begeleidingstraject gestart met een intakegesprek. De klik met mijn coach was er direct en dus konden we snel aan de slag. Vooral in het begin vond ik het soms heel lastig om mijn gevoelens te uiten. Hij leerde me manieren om onder andere sneller te schakelen tussen negatief en positief denken. Ik heb veel inzicht gekregen in de manier waarop ik denk en handel. En ik weet nu ook veel beter waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen. Daardoor ben ik stabieler te worden. Naarmate de sessies vorderden kreeg ik ook steeds meer plezier in het hardlopen. Ik loop nu twee a’ drie keer in de week 5 tot 10 kilometer. Met mijn conditie zit het nu dus ook helemaal goed.

Ik heb gemerkt dat bewegen en de natuur goed voor je lichaam en geest. Zeker in periodes van stress. Als je dan ook nog een coach hebt, die het zelf ook heeft meegemaakt en aan wie je dus niet hoeft uit te leggen hoe je je voelt, dan krijg je al snel vertrouwen in het herstel en dat is in die fase heel belangrijk.


Elisa, afdelingsmanager, echtgenoot van Sander

LEES OOK HET VERHAAL VAN


Ik ben iemand die moeilijk stil kan zitten. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een leuk maar druk privéleven. Ik wil alles graag heel goed wil doen en voel me altijd erg verantwoordelijk. Alles bij elkaar een gevaarlijke cocktail die leidde tot een heftige burn-out. Op een dag ging het gewoon…


SVEN


LEES VERDER

Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken zei mijn coach Marc. Dat klopt. Ik heb te lang, te hard, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen van mijn lichaam te herkennen. Ik maakte carrière en “the sky”leek “the limit”. In mijn functie had ik veel…


RAFAEL


LEES VERDER

Enorm blij en tevreden ben ik met mijn burn-out coach. Hij had eerder dan ik door dat ik het zo hard nodig had en dat het water me tot mijn lippen stond. Al vanaf het eerste contact hadden we een klik en door de professionele en prettige manier van communiceren voelde ik me direct op mijn gemak. Iets wat…


JELMER


LEES VERDER

Hoeveel tekenen kan je krijgen en het dan nog niet door hebben. Achteraf gezien is dat natuurlijk makkelijk praten, maar wanneer je er middenin zit niet. Ik kreeg een paniekaanval in de auto en er ging nog steeds geen belletje rinkelen.Ik was op dat moment bezig met de nieuwe sterkte te bepalen…


SANNE


LEES VERDER

Ik ben al 18 jaar ondernemer, ik heb 3 kapsalons en importeer ook een merk haarverzorgingsproducten. ik merkte dat ik vermoeid aan het raken was, had steeds meer moeite met opstaan en op het werk had ik moeite om me te concentreren. De energie om na het werk met mijn vrouw of vrienden iets leuks…


PIETER


LEES VERDER

Mijn werk was mijn passie. Ik ben advocaat en er was altijd wel een contract dat nog af moest of wat enorme spoed had. ik ging altijd tot het laatste door om zeker te zijn dat het tot in detail goed was. Ik wilde het onder controle houden. Ook in mijn prive-leven merkte ik dat ik alles onder controle wilde houden…


CHANTALE


LEES VERDER


Contact

OOK MET EEN COACH IN CONTACT KOMEN?

De coaches van onze samenwerkende partij Instatera staan voor u klaar voor een gratis intake. Binnen 24 uur een professional aan de lijn voor een helder advies.

CONTACT

NIEUWSGIERIG HOEVEEL STRESS JIJ HEBT?

Doe in 5 minuten de stresstest en kijk hoe jij scoort.