HET VERHAAL VAN SVEN

HET VERHAAL VAN

SVEN

Ik ben iemand die moeilijk stil kan zitten. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een leuk maar druk privéleven. Ik wil alles graag heel goed wil doen en voel me altijd erg verantwoordelijk. Alles bij elkaar een gevaarlijke cocktail die leidde tot een heftige burn-out.

Op een dag ging het gewoon echt niet meer en kon ik niets anders dan me ziek melden. Op dat moment zag niet meer in hoe het nu verder moest.

Via de bedrijfsarts kreeg ik een traject bij een psycholoog aangeboden. Daar had ik geen goed gevoel bij. Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar een coach op het internet. Hun aanpak sprak me direct aan. Coaching buiten in de natuur in combinatie met beweging. Gelukkig stond mijn werkgever hiervoor open. Ik heb me aangemeld en binnen 24 uur werd ik al gebeld.

Na allerlei afspraken zat mijn hoofd zo vol. Ik ademde snel en oppervlakkig met een hoge hartslag en had klachten als slapeloosheid, extreme vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Al snel bleek dat ik alles deed vanuit mijn hoofd. Ik was mijlenver bij mijn gevoel vandaan. En ik zat helemaal vast in een veel te strak keurslijf van hoe het allemaal zou moeten. Spontaniteit kende ik niet meer.

Ik ben het traject gestart en dat is mij zeer goed bevallen. Het buiten in de rustgevende natuur heerlijk de frisse buitenlucht opsnuiven. En afwisselend wandelen en hardlopen met een coach die echt betrokken is. Het is ook fijn dat je door het lopen elkaar niet constant hoeft aan te kijken, zoals bij een psycholoog aan tafel. Lekker voor me uit kijken of, zoals in het begin, veel naar de grond kijken met mijn hoofd omlaag. Het feit dat het ook gewoon even stil mocht zijn en er niets gezegd hoefde te worden, heb ik ook als prettig ervaren.

Naarmate de weken voorbijgingen ben ik mij echt stap voor stap steeds iets beter gaan voelen. Ik leerde weer ontspannen door de juiste ademhalingsoefeningen en door meer en rustig te bewegen.


Samen met mijn coach hebben we de ruimte gecreëerd die nodig was voor mijn herstel. Dat betekende mijn levensstijl aanpassen en zorgen voor een betere balans. Ik leerde weer wat voelen was en leerde luisteren naar de signalen die mijn lijf me gaf. Luisteren naar die signalen was moeilijk maar ernaar handelen, en mijn grenzen aangeven dat was nog lastiger voor mij. Ik paste me altijd aan iedereen aan. Een keer ‘nee’ zeggen of doseren doseren  heb ik echt moeten leren. Nu gaat het me een stuk beter af en het voelt ook goed.

Het begeleidingstraject is goed opgebouwd met eerst ruimte voor herstel en aansluitend toewerken naar opbouw. Mijn coach heeft mij erg goed geholpen met zijn eigen levenservaring en betrokken manier van coaching. Ik denk ook met een lach terug aan zijn metaforen en fysieke oefeningen. Wat een spiegel kreeg ik af en toe voor gehouden. Soms confronterend en soms emotioneel. Met name op die momenten leerde ik veel over mezelf en ik heb er nog dagelijks steun aan privé- en werksituaties.

Voor mij is gelukkig uitgekomen wat hij aan het begin van het traject aangaf: “het komt weer goed en misschien wordt het nog wel beter dan hiervoor”. Dat kon ik me aan het begin van het traject nog niet voorstellen maar daar hield ik me wel aan vast.

Ik heb weer vertrouwen in de toekomst en zin in het leven. Ik ben inmiddels weer fulltime aan het werk, maar op een voor mij gezonde manier. Ik heb gekozen voor een andere functie binnen het bedrijf. Een functie die beter bij mij past.


Sven, journalist, relatie met Yvonne

LEES OOK HET VERHAAL VAN


Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken zei mijn coach Marc. Dat klopt. Ik heb te lang, te hard, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen van mijn lichaam te herkennen. Ik maakte carrière en “the sky”leek “the limit”. In mijn functie had ik veel…


RAFAEL


LEES VERDER

Enorm blij en tevreden ben ik met mijn burn-out coach. Hij had eerder dan ik door dat ik het zo hard nodig had en dat het water me tot mijn lippen stond. Al vanaf het eerste contact hadden we een klik en door de professionele en prettige manier van communiceren voelde ik me direct op mijn gemak. Iets wat…


JELMER


LEES VERDER

Hoeveel tekenen kan je krijgen en het dan nog niet door hebben. Achteraf gezien is dat natuurlijk makkelijk praten, maar wanneer je er middenin zit niet. Ik kreeg een paniekaanval in de auto en er ging nog steeds geen belletje rinkelen.Ik was op dat moment bezig met de nieuwe sterkte te bepalen…


SANNE


LEES VERDER

Ik ben al 18 jaar ondernemer, ik heb 3 kapsalons en importeer ook een merk haarverzorgingsproducten. ik merkte dat ik vermoeid aan het raken was, had steeds meer moeite met opstaan en op het werk had ik moeite om me te concentreren. De energie om na het werk met mijn vrouw of vrienden iets leuks…


PIETER


LEES VERDER

Mijn werk was mijn passie. Ik ben advocaat en er was altijd wel een contract dat nog af moest of wat enorme spoed had. ik ging altijd tot het laatste door om zeker te zijn dat het tot in detail goed was. Ik wilde het onder controle houden. Ook in mijn prive-leven merkte ik dat ik alles onder controle wilde houden…


CHANTALE


LEES VERDER

Zomaar van de ene op de andere nacht ineens niet meer slapen. Ik kreeg druk op mijn borst, ik ging hyperventileren en ik kreeg paniekaanvallen. Daarnaast werd ik heel erg emotioneel om de kleinste dingen en ging ik me overal zorgen over maken. Ik was mezelf niet meer en ik raakte het vertrouwen…


ELISA


LEES VERDER


Contact

OOK MET EEN COACH IN CONTACT KOMEN?

De coaches van onze samenwerkende partij Instatera staan voor u klaar voor een gratis intake. Binnen 24 uur een professional aan de lijn voor een helder advies.

CONTACT

NIEUWSGIERIG HOEVEEL STRESS JIJ HEBT?

Doe in 5 minuten de stresstest en kijk hoe jij scoort.